Cykelfest 12/8

Festen är nu fulltecknad och anmälan är stängd!

Missa inte att anmäla er till årets cykelfest! Årets roligaste fest.

Men om man aldrig har varit med om en cykelfest så vet man förmodligen inte hur den fungerar. Det gör inget, här förklaras allt i detalj…

Ursprung:
Cykelfesten dateras tillbaka till 1885, samtidigt som den moderna cykeln uppfanns. När cykelkedjorna smorts var man tvungen att öva och man cyklade från hus till hus och stärkte sig med mat och dryck. Till slut samlades man på ortens torg och delade med sig av sina vurpor och grunnade på hur cykelns konstruktion skulle kunna förbättras.

Upplägg:
En cykelfest går ut på att man lär känna lite nya personer i nya konstellationer. Varje par kommer att stå som värdar för 2 andra par (alltså totalt 6 personer runt bordet) vid antingen en förrätt, en varmrätt eller en efterrätt. Vem som står som värdar för vad meddelas i god tid före festen, men alla får vara värdar och alla får laga något att bjuda på. Det här innebär att man äter förrätten hos värdpar nr 1, man cyklar vidare och äter varmrätten hos värdpar nr 2 och så njuter man efterrätten hos värdpar nr 3. Observera att ni själva är ett av dessa värdpar! Tre olika ställen, tre olika uppsättningar av gäster. När mat och dryck har avnjutits så samlas vi alla på ett gemensamt ställe för efterfest!

Utrustning:
Hjälm är inte bara önskvärd, den är även alldeles nödvändig!
Bromsar. En praktisk detalj.
Sadel. Lämpligt.
Cykelsmatter – förstås!
Cykellyse – enligt lag. Den ska helst fungera.
Uteslutet:
Baklängescykling.
Motordrivna cyklar.
Cykling med förbundna ögon.

Maten:
Det finns några enkla tips som har mejslats fram genom cykelfestens historia, som sägner och sagor som har gått från cykelkällare till cykelkällare…
Laga något enkelt, som går att förbereda och värma. Ni kommer att anlända till ert hem något före gästerna, men det finns max 10 minuter att få färdigt maten på, så skippa sjötungan och välj något som kräver mindre precision.
Det är av YTTERSTA vikt att tidsschemat hålls, så att börja tända grillen när gästerna kraschar in med cyklarna är en mindre bra idé.
Eftersom alla par bekostar den rätt som de bjuder på så är det fiffigt om alla följer en vettig linje vad gäller tjusighetsgrad. Rysk caviar är trevligt, men om nästa par bjuder på makaronilåda så känner de sig kanske lite nedtryckta i cykelskorna. Det vore synd. Välj alltså något som är enkelt att laga och som är alldeles tillräckligt festligt utan att vara over-the-top! Värdparet står även för dryck till maten. Eftersom man inte vet vem som dyker upp kring bordet så kan det vara bra att ha ett alternativ, alla dricker kanske inte alkohol, någon tål kanske inte rött alt vitt vin.

Låter detta kul, anmäl er då i meny ovan.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.